sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Pokemon Go:n ensimmäinen päivä



Lauantaipäivä käynnistyi normaalisti sillä, että heti silmät avatessani nappasin puhelimeni ja menin katsomaan oliko Pokemon Go ilmestynyt Play-kauppaan! Ei ollut ei ja siitähän se pieni masennus taas tuli. Toivoin kuitenkin pelin tulevan päivän aikana, jotta minäkin pääsisin vihdoin ja viimein metsästämään pokemoneja! Twitteri oli jo useamman päivän ajan täyttynyt pelkillä Pokemon Go kuvilla ja jutuilla ja hehkutuksilla ja saaliiden jako fiilistelyillä. Sellainen jos mikäkin saa tällaisen malttamattoman ihmisen vielä enemmän malttamattomaksi. Selasin Twitteriä tietokoneen äärellä ja yhtäkkiä näin päivityksen, että Pokemon Go oli vihdoin saapunut myös suomeen! Siitä jos mistä riemu repesi ja huusin poikaystävälleni, että nyt se on ladattavissa ja nyt lähdetään ulos! Latasin pelin, loin hahmon ja valitsin Pokemonikseni alkuun Charmanderin, koska Charizard on niiiiin siisti!!! Rakastan lohikäärmeitä.

Lähdimme ensimmäiselle metsästysretkellemme kolmistaan (koira mukana) ja jo heti muutaman metrin päässä kohtasimme ensimmäisen villinä kulkevan Pokemonin, Rattatan. Parin minuutin päästä kohdalle osui Pidgey ja heti perään toinen lentävä taskuhirviö Spearow. Näitä perus Pokemoneja näkyi lenkin varrella useampia ja puskat "kahisivat" monessakin suunnassa. Innoissamme koitimme etsiä lisää ja lisää ja lisää, mutta valitettavasti todella moni pääsi karkaamaan ennen kuin pääsimme niiden luokse. Tässä kodin lähettyvillä on yksi PokéStop johon reippaalla kävelyllä pääsee parissa minuutissa. Toinen PokéStop minkä löysimme on (jos suoraa kävelee ilman kiertoja) 15min matkan päässä. Ihan kivalla etäisyydellä ovat molemmat ja jos haluaa käydä 30min lenkillä pääsee noiden molempien luona käymään ja varmasti matkalta löytyy parit Pokémonitkin. Ensimmäinen metsästysretkemme kesti tunnin ja tämän aikana sain napattua: Rattata x2, Pidgey x4, Spearow x2, Zubat x1, Weedle x1, sekä 12 Poképalloa ja kaksi 5km munaa. Aluksi emme tajunneet mistä munan saa hautomoon, joten alkuun vähän meni "hukkaan" pari kilometriä. Kotona ollessa sitten tajusimme sen heti ja saimme munat hautomoon!


Ensimmäinen lenkki olisi voinut olla pidempikin, mutta minulla ei ollut akku puhelimessa ladannut täyteen ja oma akkuni on aivan älyttömän huono, jonka vuoksi akkuni meni aivan finaaliin ja jouduimme juoksemaan kotiin. Tämän jälkeenhän sitten serverit menivät nurin ja peliä ei päässyt viiteen tuntiin pelaamaan. Tämä koko aika oli hyvin masentavaa, sillä innostus olisi ollut suuri ja olisi ollut kiva tutkia omia Pokémoneja enemmän ja lähteä vaikka uloskin, kun oli aivan älyttömän kaunis sää meille suotu!

Yhdeksältä illalla serverit lähtivät taas toimimaan ja innostus oli suuri! Pistimme puhelimet heti lataukseen, mutta itse en malttanut odottaa 100% akkua vaan lähdimme matkaan akkuni ollessa reilu 70%. Otimme alkuun koiran matkaan mukaan, mutta hän ilmeisesti ei pidä Pokémoneista jonka vuoksi oli hieman hankalaa kulkea koiran + puhelimen kanssa + yrittää heitellä Poképalloja. Joten lenkin jälkeen veimme koiran sisälle ja jatkoimme kahdestaan vielä metsästystä! Servereiden kanssa ilmeisesti ongelmat vielä olivat käynnissä, sillä minulla peli jäätyi kolme kertaa Pokémonia napatessa. En siis koskaan näitä kolmea saanut, sillä jouduin sulkemaan koko pelin. Tämän sulkemisen jälkeen tuli taas erroria ja kylläpä se turhauttikin! Ei näin malttamattoman ihmisen kuulu kokea tuollaista kamaluutta silloin, kun on jostakin äärettömän innoissaan! Onneksi kuitenkin peli toimi suurimman osan lenkistä ja sain napattua muutamia Pokémoneja! Kävelimme yhteensä 1h 30min ja matkaan tarttui: Spearow x1, Rattata x1, Pidgey x4, Weedle x7, Zubat x1, Kakuna x1, Nidoran x1 ja lisäksi 10 Poképalloa. Ihan hyvä reissu, kun sain kaksi uutta Pokémonia!

Illalla kävimme juoksemassa aivan pienen kierroksen, kun menimme veljeäni vastaan. Tuo retki kesti 15min ja matkalla sain itselleni: Weedlen, Venonatin ja Eeveen! Eli todella hyvä nopea pieni lenkki, jossa tuli myös Poképalloja haettua 5kpl. Veljeni pyöritteli meidän innostukselle silmiä ja käveli perässämme, kun kirjaimellisesti juoksimme innoissamme ulkona. Se kun on fanittanut Pokémoneja silloin kauan sitten niin ei se haltioisuus noita olentoja kohtaan mihinkään katoa! Näin vanhemmalla iällä on ihan älyttömän hauska taas palata siihen Pokémon aikaan ja kokea ihanaa nostalgisuutta. Vaikka keräsinkin Pokémon-kortteja en silti osannut täysin oikein niillä pelata ja vaikka tiesin monia pokemoneja niin en todellakaan muista kaikkien nimiä! Ulkonäöltä kyllä muistan kaikki, mutta nimet eivät ole jääneet niin hyvin mieleen.

Yöllä (aamuyöllä klo 03:45) lähdimme saattamaan veljeäni hänen autolle, Pokemonien kiilto silmissä. Pitihän koirakin vielä lenkittää ennen kuin käy nukkumaan, joten monta hyvää syytä mennä vielä vähän ulos. Kävelimme 1h 20min, koska aika vain hujahti! Tässä tuli myös se perus "käydäänkö vielä tuolla? Pitäisikö mennä tuosta vielä? Hei tuolla näkyy liikettä mennään sinne!" jonka vuoksi useamman oikoreitin sijasta menimme kiertoreittejä. Nyt jopa koiruus oli yhteistyökyvykkäämpi, kun aikaisemmin. Oli ihanan rauhallistä kävellä, kun missään ei näkynyt ketään ja oli aivan hiljaista! Aurinkokin oli alkanut jo nousemaan ja taivaanranta oli maalattu vaaleanpunaisein sävyin. Tällä hurjalla retkellä itse sain kaapattua Poképalloihini: Weedle x3, Paras x2, Pidgey x3, Rattata x3, Spearow x3, Drowzee x1, Caterpie x1, Eevee x1, Metapod x1 ja PokéStopeilta sain 5x Poképallo, 1x Revive ja 1x Potion. Ja tällä lenkillä tuli myös käytettyä Incense, jonka ansiosta muutama noista Pokémoneista tuli saatua. SEKÄ ensimmäinen munani kuoriutui tällä reissulla, 5km muna ja ai että mikä lopetus päivälle!! Sain munasta Ponytan! Onneksi nyt toinenkin muna oli valmiina jo niin sain suoraan hautomoon ja pian varmasti sekin kuoriutuu.

Päivä oli erittäin Pokémon täyteinen ja käveltyä tuli todella paljon! Erittäin huonon puhelimen akun takia tuli myös juostua, sillä keskellä metsää kun prosentit näyttävät 13 on silloin hieman juostava, jotta kerkeää kotiin vielä puhelimen ollessa päällä. Ja kyllä, se haittaa jos puhelin sammuu, sillä mitä jos juuri silloin joku harvinainen super hieno ja mahtava Pokémon tulisi vastaan!?

Olen erittäin tyytyväinen ensimmäisen päivän saaliiseen ja aivan varmasti jatkan innoissani vielä muinakin päivinä. Toivon pelin olevan niin kiva ja koukuttava, että saisin itsestäni taas hieman aktiivisemman liikkujan! Täällä vähän syrjemmässä asuessa ei niitä Pokémoneja tule vastaan ihan jatkuvasti ja PokéStoppeja tosissaan tässä lähettyvillä ollaan nähty vain kaksi, eikä yksikään Gymi ole ihan tässä lähietäisyydellä. Toisaalta tämä on hyvä asia, sillä silloin tulee käveltyä pidemmälle ja kauemin, kun vain oman talon taakse jossa olisi kaikki heti käden ulottuvissa. En tiedä onko jokaisen kaupungin keskustassa aivan älyttömästi kaikkea ja vähänkään kauempana keskustasta vähemmän kaikkea, näin olisin ymmärtänyt. Maanantaina näen tämän kaupungin keskustan mitä siellä oikein odottaa kun töihin menen.

Tässä vielä lista kokonaisuudessaan ensimmäisen päivän saaliistani:


Weedle x12
Pidgey x 11
Rattata x 6
Spearow x 6
Zubat x 2
Paras x 2
Eevee x 2
Nidoran x 1
Kakuna x 1
Venonat x 1
Drowzee x 1
Caterpie x 1
Metapod x 1
Ponyta x 1 (munasta)

Muna x 2
Poképallo x 27


Oletteko te pelanneet jo Pokemon Go peliä? Mitä mieltä olette pelistä? Latasitteko vasta Suomen version tullessa vai aiemmin? Mikä on paras Pokémoninne?

4 kommenttia:

  1. Miun paras on tällä hetkellä Beedrill (CP 414) :P Oon vähä pettyny pelin keskeneräsyyteen, mutta muuten kyllä tykkään ideasta. Tein just blogiin itekii lyhyttä juttua ajatuksistani peliä kohtaan. Ja tosiaan latasin oman pelini epävirallisesti vaan kaks päivää ennen julkasua. Mikä oli toisaalta hyvä, koska sitä jopa ehti pelaamaan ennen kun kaikki serverit alko kaatuilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin joo stalkkaamassa tuon sun tekstis, heittelen sinneki kohta kommenttia. :D Mutta joo tosissaan on vähä bugeja tullu vastaa ja armotonta jumitusta ja servujen katkoksia näkyny, hiemanhan ne masentaa innokasta matkaajaa, mutta toivottavasti pian saisivat kaiken kuntoon! Vähän pieni harmitus on siinä, että keskustoissa on jokaisella nurkalla PokeStoppeja, mutta sitten taas vähänkin syrjemmällä esim minun kodin ympäristössä on vain kaksi! -_- Pientä epäreiluutta tällaista muualla asuvaa kohtaa. Onneksi kuitenkin on auto niin pääsee muuallekin viemää auton parkkiin ja sinne seikkailemaan.

      Poista
    2. Joo toi on vähän syvältä, että pitäis asua kaupungissa keskusta-alueella :( Toinen mikä mua alkoi tänään vähän häiritä, on se, että pokestopit kyllä kuljetti mua yhden luontopolun verran metsässä mutta sieltäpä ei juuri pokemoneja löydy, vaikka stoppeja ja gymejä matkalla olikin. Eli Pokemonit pääasiassa mulla ilmestyneet teiden varsilla ja asutusalueilla, vaikka metsässä ois tilaa. Sitä paitsi metsässä liikkuminen ois terveellisempää ;D

      Poista
    3. Joo samaa miettiny, että eikös olis hyvä pistää oikeasti metsäpoluille niitä metsässä eläviä pokemoneja niin kaupunkilaisetkin pääsisivät joskus metsään kävelemään. ;) Kun taas oman kodin luona itselläni on hyvät metsäreitit, mutta sielä on suhteellisen hiljaista pokemonien suhteen... Muutamia lintuja ja matoja saattaa löytyä kyllä, mutta ei niin paljoa, että pysyisi super into siellä metsässä kävellessä. :D Eihän sitä tiedä mitä päivitykset tuo tullessaan, vaikka kenties tuolta "syrjäseuduilta" löytyisi joskus ne kaikkein harvinaisimmat. ;)

      Poista

Raapusta jotakin kommenttia.